Bel: (085) 20 14 802

  • Start
  • Financieel
  • Alimentatie

Alimentatie

Alimentatie berekenen

Het berekenen van de alimentatieverplichting is zeer complex De rekensoftware die door onze juridische professionals gebruikt wordt om de hoogte van alimentatie te berekenen is zeer uitgebreid en complex. Het vaststellen of uitrekenen van de hoogte van de partner- of kinderalimentatie is zeer ingewikkeld, hierdoor zijn de uitkomsten van de rekenmodules die u op veel internetpagina’s ziet slechts een indicatie van wat u kunt verwachten of moet betalen. Het Scheidingsnetwerk maakt voor mensen in loondienst al een volwaardige berekening volgens de trema normen voor € 100,00.

Alimentatieberekening aanvragen

Alimentatieplicht

Er geldt een onderhoudsplicht voor: Getrouwde en geregistreerde partners; ex-partners; ouders en kinderen.

Er zijn twee vormen van alimentatie:
  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie
  • Kinderalimentatie

Leidraad bij het vaststellen van kinderalimentatie is ervoor te zorgen dat het kind er zo min mogelijk op achteruitgaat. Wij kunnen voor u de hoogte van de kinderalimentatie berekenen. Spreekt u samen de hoogte van de kinderalimentatie af, dan toetst de rechter of deze niet te laag is. Spreekt u niets af, dan stelt de rechter de hoogte vast.

Partneralimentatie

Partneralimentatie komt voor indien de inkomens van beide partners behoorlijk verschillen. U bent vrij om samen met uw ex-partner afspraken te maken over de duur en de hoogte van de partneralimentatie. Heet Scheidingsnetwerk kan u hierbij helpen. Belangrijk is dat dit op de juiste wijze vastgelegd wordt in het echtscheidingsconvenant. Slaagt u er niet in samen afspraken te maken over alimentatie, dan zal de rechter deze voor u vaststellen.

Let op

Vraagt één van de partijen na scheiding een bijstandsuitkering aan, dan zal de gemeente onderzoeken of de andere partij een redelijk bedrag aan alimentatie betaalt.

Zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie wordt, tenzij anders is afgesproken, jaarlijks wettelijk geïndexeerd.

Offerte aanvragen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Inkomen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Offerte van een specialist over

Invalid Input

Gegevens over de opdracht

Invalid Input

Ontvang gratis het E-Book "Wij gaan scheiden en wat nu" met waardevolle tips om uw scheiding goed te regelen

Wij verwerken uw gegevens volgens de richtlijnen die beschreven staan in de Europese privacywetgeving. Lees meer

Over Scheidingsnetwerk
Scheidingsnetwerk hanteert ALL-IN tarieven, zodat u niet voor verrassingen komt te staan Wij regelen uw scheiding al vanaf € 92,00 per persoon, inclusief persoonlijk advies van onze scheidingsspecialisten en kosten voor de advocaat en de rechtbank en het convenant.
Contact
Scheidingsnetwerk kunt u bereiken per e-mail:
of telefonisch: (085) 20 14 802