Bel: (085) 20 14 802

  • Start
  • Scheiden
  • Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap

Beëindiging geregistreerd partnerschap

Hoe kun je een geregistreerd partnerschap beëindigen?

Het beëindigen van een geregistreerd partnerschap hoeft dit niet altijd via de rechtbank. Dit hangt er vanaf of jullie het eens zijn over de beëindiging en of er minderjarige kinderen in het spel zijn.

Zonder tussenkomst van de rechter

Een geregistreerd partnerschap kan je beëindigen zonder tussenkomst van een rechter. Dit kan alleen als jullie geen minderjarige kinderen hebben en als jullie het eens zijn over de beëindiging. Je spreekt dan over een beëindiging met wederzijds goedvinden.

Een advocaat of notaris kan de registratie ongedaan maken door het opstellen van een overeenkomst. Hierin verklaren jullie beiden dat jullie het partnerschap willen beëindigen en dat jullie relatie duurzaam ontwricht is. Verder worden in deze overeenkomst, net als bij een echtscheiding, rechten en plichten geregeld zoals alimentatie en de verdeling van de bezittingen.

Beëindigen van het geregistreerd partnerschap met minderjarige kinderen

Als jullie minderjarige kinderen hebben zal de rechter het geregistreerd partnerschap moeten beëindigen. Hierbij is ook een ouderschapsplan nodig. De advocaat verzoekt de rechter vervolgens om het geregistreerd partnerschap te ontbinden. Zodra de beschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, is het geregistreerd partnerschap beëindigd.

Offerte aanvragen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Inkomen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Offerte van een specialist over

Invalid Input

Gegevens over de opdracht

Invalid Input

Ontvang gratis het E-Book "Wij gaan scheiden en wat nu" met waardevolle tips om uw scheiding goed te regelen

Wij verwerken uw gegevens volgens de richtlijnen die beschreven staan in de Europese privacywetgeving. Lees meer

Over Scheidingsnetwerk
Scheidingsnetwerk hanteert ALL-IN tarieven, zodat u niet voor verrassingen komt te staan Wij regelen uw scheiding al vanaf € 92,00 per persoon, inclusief persoonlijk advies van onze scheidingsspecialisten en kosten voor de advocaat en de rechtbank en het convenant.
Contact
Scheidingsnetwerk kunt u bereiken per e-mail:
of telefonisch: (085) 20 14 802