Alimentatie herberekenen

Alimentatie herberekenen

Als uw financiële situatie is gewijzigd na eerdere vaststelling van het te betalen alimentatiebedrag , kunt u een nieuwe berekening laten maken. U weet dan direct of het eerder vastgestelde bedrag nog wel up-to-date is, zodat u dit eventueel kunt laten wijzigen.

Het Scheidingsnetwerk kan deze berekening al voor u maken voor slechts € 200,00. Daarnaast wordt u geadviseerd over de mogelijkheid en kansen om een verzoek tot wijziging bij de rechtbank in te dienen.

Het wijzigingsverzoek

Wij zullen in eerste instantie het wijzigingsverzoek als nieuw alimentatievoorstel neerleggen bij uw ex-partner. Gaat hij of zij hiermee akkoord, dan kan het voorstel door u beiden worden ondertekend en hebt u een overeenkomst die rechtsgeldig is.

Als de alimentatiegerechtigde niet akkoord gaat, kan u het wijzigingsvoorstel voorleggen aan de rechtbank en verzoeken om het nieuwe alimentatiebedrag conform ons voorstel vast te stellen. Wij kunnen u hiervoor in contact brengen met de juiste advocaat, die voor u de procedure bij de rechtbank kan voeren.

De kosten van de procedure bij de rechtbank

Wij rekenen een vast bedrag om uw zaak te behartigen bij de rechtbank. Wij zullen hierover voor de aanvang van de procedure met u een vast prijsafspraak maken. Op deze manier komt u niet voor financiële verrassingen te staan.