Beëindiging geregistreerd partnerschap

Hoe kunt u een geregistreerd partnerschap beëindigen?

Het beëindigen van een geregistreerd partnerschap hoeft niet altijd via de rechtbank. Dit hangt er vanaf of u het eens bent over de beëindiging en of er minderjarige kinderen in het spel zijn.

Zonder tussenkomst van de rechter

Een geregistreerd partnerschap kan u beëindigen zonder tussenkomst van een rechter. Dit kan alleen als u geen minderjarige kinderen hebt en als u het eens bent over de beëindiging. Je spreekt dan over een beëindiging met wederzijds goedvinden.
Het Scheidingsnetwerk kan de registratie ongedaan maken door het opstellen van een overeenkomst. Hierin verklaart u beiden dat u het partnerschap wilt beëindigen en dat uw relatie duurzaam ontwricht is. Verder worden in deze overeenkomst, net als bij een echtscheiding, rechten en plichten geregeld zoals alimentatie en de verdeling van de bezittingen.

Direct scheiding aanvragen?

Ons team van ervaren echtscheidingsexperts staat geheel vrijblijvend voor u klaar.

Beëindigen van het geregistreerd partnerschap met minderjarige kinderen

Als u minderjarige kinderen hebt, zal de rechter het geregistreerd partnerschap moeten ontbinden. Hierbij is ook een ouderschapsplan nodig. De procedure is hetzelfde als bij een echtscheiding. De advocaat verzoekt namens u de rechter om het geregistreerd partnerschap te ontbinden. Zodra de beschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, is het geregistreerd partnerschap ontbonden.

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WILT U SNEL ANTWOORD OP UW VRAGEN?

Ons team van ervaren echtscheidingsadviseurs staat geheel vrijblijvend voor u klaar.
BEL: (085) 2019 818

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 22.00 uur en op zaterdag én zondag van 09.00 – 17.00 uur.