Mediation

Mediation kan een vechtscheiding voorkomen

Mediation kan helpen bij de vraag: “Hoe nu verder?”

Vaak gaat scheiden gepaard met emotionele en praktische problemen. Tegengestelde belangen en boosheid maken samen praten meestal moeilijk. Een keiharde en kostbare juridische strijd is vaak het gevolg. Wilt u dit niet? Het kan ook anders, met behulp van een mediator.Mediation is goedkoper en eenvoudiger dan de gang naar de rechtbank. U bespaart dure advocaatkosten. De oplossing van uw probleem pakt voor beiden beter uit dan een uitspraak van de rechter, omdat u samen, met hulp van de mediator, tot een voor u beiden acceptabele oplossing komt. Bij een uitspraak van de rechter voelt één van de partijen zich vaak benadeeld.

De voordelen van begeleiding door een mediator

De mediator is onpartijdig en neutraal. Hij of zij kan u begeleiden in het zoeken naar de beste oplossing van de puzzel “hoe nu verder?”. Voorwaarde bij mediation is wel dat u samen uw best wilt doen om de puzzel op te lossen.

Heeft u interesse in mediation? Wij bieden u de mogelijkheid om naast het aanvragen van een offerte voor het regelen van uw echtscheiding ook een offerte voor mediation aan te vragen. Met het aanvragen van een offerte voor mediation kiest u tevens voor begeleiding bij het oplossen van het probleem “hoe nu verder?”. Ook mediation is tegen een all-in tarief, zodat u van te voren weet waar u aan toe bent en niet voor nare financiële verrassingen achteraf komt te staan.