Wat u in ieder geval moet doorgeven

Als u en uw (ex-)partner samen aangifte inkomstenbelasting deden, dan is het zaak om te bepalen of u nog fiscale partners bent. Zolang u duurzaam gescheiden leeft blijft u fiscale partners en moet u hiermee rekening houden als u aangifte doet. Heeft u maandelijks een voorlopige aanslag? Pas deze dan zo snel mogelijk aan of zet hem tijdelijk stop.

Indien u partneralimentatie ontvangt of betaalt dan verandert daarmee uw aangifte inkomstenbelasting. U hoeft de kinderalimentatie die u ontvangt niet aan te geven. Deze is onbelast. Als u eerder uw ex-partner gemachtigd heeft om uw belastingaangifte te doen, dan kunt u de machtiging stop zetten op machtigen.digid.nl .

Het goede nieuws

Als u gaat scheiden of uit elkaar gaat, kan dit gevolgen hebben voor uw recht op toeslagen. Hebt u een zorgverzekering, een huurhuis of kinderen? Dan kunt u hiervoor misschien een bijdrage in de kosten krijgen, een zogenaamde toeslag. Er zijn 4 toeslagen:
• zorgtoeslag, een bijdrage in de kosten van uw zorgverzekering
• kindgebonden budget, een bijdrage in de kosten van uw kinderen
• huurtoeslag, een bijdrage in uw huurkosten
• kinderopvangtoeslag, een bijdrage in de kosten van kinderopvang
Op de site van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. Om zeker te zijn dat de aanvraag klopt kan uw adviseur de berekening controleren of voor u maken.

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.