Als het tot een scheiding komt heeft u de keuze tussen de klassieke route met een advocaat of u kiest voor mediation. Wat is precies mediation? Wat zijn de verschillen? Hoe bepaalt u wat de meest verstandige keuze is?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Bij mediation werkt u zelf aan een oplossing, onder deskundige begeleiding. Tegengestelde belangen en boosheid maken samen praten voor partners die in scheiding liggen vaak moeilijk. De mediator is opgeleid om hier mee om te gaan en is een specialist in de begeleiding van onderhandelingen. Hij of zij gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. Een mediator oordeelt niet, maar hij helpt u om een oplossing te vinden.

Mediation is goedkoper en eenvoudiger dan de gang naar de rechtbank. U bespaart dure advocaatkosten. De oplossing van uw probleem pakt voor beiden beter uit dan een uitspraak van de rechter omdat u samen, met hulp van de mediator, tot een voor u beiden acceptabele oplossing komt. Een mediator is onpartijdig en neutraal. Hij of zij kan u begeleiden bij het vinden van de beste oplossing van de puzzel: “hoe nu verder?” Een advocaat verdedigt één partij en zal de werkelijkheid door de ogen van die ene partner bekijken. Er wordt strijd geleverd via de advocaten en dat kan er heftig aan toe gaan. Bij een uitspraak van de rechter voelt één van de partijen zich vaak benadeeld.

De klassieke route met elk een advocaat duurt lang en is kostbaar. Is het conflict zo hoog opgelopen dat er geen bereidheid is tot een onderling gesprek dan is het de juiste weg. Denkt u er onder professionele begeleiding met elkaar uit te komen en zijn beide partijen bereid om hieraan mee te werken dan is mediation een betere optie. Voorwaarde is dat beide partijen vertrouwen hebben in de mediator, dus kies deze zorgvuldig.

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.