Veel mensen komen, vaak zonder het zelf te weten, in aanmerking voor overheidssubsidie om de scheidingskosten te betalen. Wanneer uw inkomen onder een bepaalde grens ligt en u niet te veel vermogen heeft, kan er een zogenaamde ‘toevoeging’ voor u worden aangevraagd via de Raad voor Rechtsbijstand. Uw mediator of advocaat kan dit voor u regelen.

Wanneer u een toevoeging krijgt, betaalt de overheid een groot deel van de scheidingskosten en u betaalt zelf slechts een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. In eerste instantie wordt er gekeken naar uw bruto jaarinkomen van twee jaar geleden, aangezien dit vaststaat bij de Belastingdienst. Indien u sinds die tijd in inkomen bent achteruitgegaan, is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een peiljaar-verlegging aan te vragen, zodat wordt gekeken naar uw verwachte inkomen in het huidige jaar. De kosten van de scheiding kunnen door de gesubsidieerde rechtsbijstand drastisch omlaag. Daarnaast zijn de kosten van de rechtbank, het griffierecht, lager voor personen die in aanmerking komen voor een toevoeging. Dat is dus dubbel besparen.

De vergoeding die advocaten krijgen voor een pro deo zaak zijn beperkt. De service die daarvoor geboden wordt is bij sommige advocaten beneden de maat. Van maatwerk is in ieder geval geen sprake. Door de efficiënte werkwijze biedt Scheidingsnetwerk.nl wél maatwerk.

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.