De beslissing om te gaan scheiden komt vaak pas na maanden gepieker en soms ook heel plotseling. Soms is het een gezamenlijk besluit, maar misschien bent u nog maar recentelijk ‘overvallen’ met het besluit van uw partner. Hoe dan ook, uiteindelijk heeft u dan toch de beslissing genomen om te gaan scheiden. Waar begint u dan? Wat moet er allemaal geregeld worden?

Bij een scheiding komt een hoop kijken. Op Scheidingsnetwerk.nl vindt u blogs, waarin beknopt worden beschreven waar u rekening mee moet houden en waar u het beste mee kunt beginnen. Dat u deze blog aan het lezen bent, is al een hele goede eerste stap. Het is heel belangrijk om informatie in te winnen en voor uzelf te bedenken hoe u verder gaat en welke afspraken u met uw ex wilt maken. Neem daarvoor uw tijd en probeer u niet te laten beïnvloeden door vrienden en familie die soms, weliswaar goedbedoeld, op oorlogspad zijn.
Bedenken wat u wilt, is niet altijd even makkelijk. Het is aan te raden om eerst in kaart te brengen waarover u allemaal beslissingen moet maken en vervolgens pas te bedenken wat u daarmee wilt. Deze aanpak zorgt voor overzicht in de chaos.

Wanneer u samen kinderen heeft, maakt dat uw scheiding extra ingrijpend. Bij wie gaan zij wonen en hoe vaak ziet u uw kinderen dan nog? In het geval van minderjarige kinderen, is het verplicht om belangrijke afspraken vast te leggen in een ouderschapsplan.

De sleutel voor een soepele en snelle scheiding is communicatie. Blijf met uw ex in gesprek gaan, hoe moeilijk dat soms ook is. Wanneer u het niet eens kunt worden over een onderwerp, kunt u dat onderwerp in eerste instantie even parkeren en er later op terugkomen. Bekijk dan eerst eens waar u het wel samen over eens bent. Als u er samen niet uitkomt, schakel dan de hulp in van een ervaren mediator of scheidingsadviseur. Zij kunnen u goed helpen. De ervaring leert dat er vaak meer oplossingen zijn dan u in eerste instantie denkt.

.

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.