1. Griffierechten

Als je een huwelijk wilt ontbinden, moet je naar de rechter om dit te regelen.

Voor de behandeling bij de rechtbank betaal je griffierechten. Hoeveel dat precies is, hangt af van je inkomen en vermogen. Bij Scheidingsnetwerk zijn de griffierechten inclusief, zowel bij snel scheiden als bij het full-service pakket.

2. Scheidingscoach

Een scheidingscoach of registermediator, is een ervaren professional op het gebied van echtscheidingen en kan jullie ondersteunen om in goed overleg uit elkaar te gaan. En met oplossingen te komen die voor beide partijen goed uitpakken. Let op: de meeste scheidingscoaches stellen geen officiële documenten op.

Mediators rekenen meestal een uurtarief. Het tarief is vrij te kiezen, dus verschilt per mediator. Gemiddeld ligt het uurtarief op zo’n € 200,00. Houd er rekening mee dat een mediator vaak zo’n 20 uur nodig heeft om alles te regelen. Je betaalt dus in een klassiek traject gemiddeld zo’n € 4.000,00 voor mediation (op basis van 20 uur).

Bij Scheidingsnetwerk krijgt u in het full-service pakket begeleiding van de scheidingscoach/ registermediator. De scheidingscoach/ registermediator zijn experts in het begeleiden van scheidingsprocessen, ook als deze niet makkelijk gaan. Zij staan u beiden vanaf het intakegesprek bij met het regelen van uw scheiding en met het opmaken van het convenant en indien van toepassing, het ouderschapsplan. Ook maken zij, indien gewenst, een alimentatieberekening. All-in en tegen een vaste lage prijs.

Het Full-Service pakket is bedoeld voor mensen die samen willen scheiden en hierbij graag intensieve persoonlijke begeleiding willen hebben, maar niet teveel willen betalen. Het Full-Service pakket heeft ook een all-in tarief, zodat u van te voren weet waar u aan toe bent en niet voor nare financiële verrassingen achteraf komt te staan. Het tarief wordt voor u berekend in een offerte.

3. Advocaat

Advocaten rekenen meestal een uurtarief, dat ze zelf vaststellen. De kosten kunnen verschillen van € 170,00 tot € 500,00 per uur. Vraag bij het intakegesprek dus altijd naar het tarief. Vaak valt wel te onderhandelen over de prijs. Als de scheiding niet te ingewikkeld is, valt vaak een vast tarief af te spreken. Reken hiervoor op een bedrag tussen 4.000,00 en 7.000,00 euro. 

Het Scheidingsnetwerk rekent met all-in tarieven, waarin de noodzakelijke stappen van onze advocaat zijn inbegrepen. U bespaart enorm op kosten door de advocaat alleen de zaken met de rechtbank te laten regelen. De scheidingscoach en mediator begeleiden u in de echtscheiding. En als u kiest voor snel scheiden zijn de kosten zeer beperkt, al vanaf € 92,50 per persoon.

Bij Scheidingsnetwerk zijn deskundige professionals aangesloten, die een goed advies uitbrengen wat in jullie situatie verstandig is te doen met de gezamenlijke koopwoning. Er zijn fiscale gevolgen, als een van de partners na de scheiding in de woning blijft wonen. U leest er hier meer over.

 

 

 

 
 

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.