Jaarlijks scheiden zo’n 70.000 Nederlanders, waarvan een aanzienlijk percentage een huis bezit. Dit kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag. Ben jij afgelopen jaar gescheiden? Wijzig dan jouw voorlopige aanslag. Zo voorkom je dat je gedurende het jaar teveel of te weinig ontvangt en je bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019 voor verrassingen komt te staan. Je kunt de voorlopige aanslag wijzigen via belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag

Voorkom terugbetalen

Doordat je uit elkaar gaat, verandert jouw financiële situatie. Dit heeft invloed op de aangifte inkomstenbelasting en dus wat jij aan belasting terugkrijgt of moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheekrenteaftrek of het deel van het eigenwoningforfait dat je in de aangifte moet aangeven. Heb je een voorlopige aanslag? Dan is het verstandig deze wijzigingen door te geven. Zo voorkom je dat je gedurende het jaar teveel ontvangt en je dit bij de aangifte inkomstenbelasting terug moet betalen.

Op belastingdienst.nl/scheiden staan de verschillende situaties helder uitgelegd.

Andere wijzigingen

De voorlopige aanslag voor 2019 valt de komende weken bij ruim 2,8 miljoen huiseigenaren op de deurmat. Niet alleen een echtscheiding heeft invloed op de hoogte van de voorlopige aanslag, ook wijzigingen zoals de koop of verkoop van een woning, hypotheekverhoging of gedeeltelijke aflossing of renteverandering op de hypotheek zijn van invloed. Wijzig dan je voorlopige aanslag over 2019, zodat je dat bij de aangifte inkomstenbelasting in 2020 niet voor verrassingen komt te staan.

 

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.