De bladen staan vol met de aangekondigde scheiding van Marco en Leontine Borsato. Het is bepaald niet het eerste sterrenkoppel dat vroegtijdig het huwelijk ontbindt. Maar is het nu zo dat sterren sneller scheiden dan wij gewone zielen?

Groei aantal scheidingen

Het aantal huwelijken dat per jaar ontbonden wordt is sinds 2010 met 3,4 % gegroeid. In 2010 ging het om ca. 88.000 huwelijken, in 2015 was er een piek met 92.500 en nu neemt het aantal weer iets af tot ruim 91.000 in 2018. Daarbij moet wel vermeld dat huwelijken niet alleen door een echtscheiding worden ontbonden, maar ook door overlijden van een van de partners. Uiteindelijk eindigt zo’n 34 procent van alle huwelijken in een echtscheiding. De gemiddelde duur van een huwelijk in Nederland is 14 jaar.

Hoe doen de sterren het?

Van een aantal bekende sterrenkoppels is bekend hoe lang hun huwelijk standhield, tot een echtscheiding volgde. Marco en Leontine Borsato gaan na 23 jaar uit elkaar. Connie en Hans Breukhoven gaven er na 21 jaar de brui aan, waarmee ook hun huwelijk veel langer standhield dan het landelijk gemiddelde. Toenmalig DJ Adam Curry en zangeres Patricia Paay kregen dochter Christina en bleven twintig jaar bij elkaar. Bij Rafael van der Vaart en Sylvie Meis eindigde het sprookje na tien jaar. Ook Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau bleven tien jaar samen in de spotlights. Zo op het eerste gezicht lijkt het nog best mee te vallen bij de sterren.

Flitshuwelijken

Maar ja, er zijn ook voorbeelden van kortstondige sterrenhuwelijken. Het huwelijk tussen Thijs Römer en Katja Schuurman strandde na 8 jaar. Willeke Alberti en John de Mol hielden het vier jaar samen vol en ze kregen een zoon samen, John jr. Patty Brard en Ron Brandsteder gingen binnen een jaar weer uit elkaar. Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé spannen de kroon: ze lagen al uit elkaar voordat het huwelijk officieel werd bezegeld. Het feest werd afgeblazen nadat Wendy erachter kwam dat Xander ontrouw was geweest.

Hard werken

Het zal geen verrassing zijn: een huwelijk tussen sterren is hard werken. De roddelpers zit regelmatig op de lip van een koppel waar het even iets minder mee gaat. Dat doet de crisis geen goed. Dan is het mooi om te horen dat veel van de beroemde koppels er alles aan hebben gedaan om de relatie te laten slagen. Van Thijs Römer en Katja Schuurman weten we dat ze in relatietherapie zaten voor de breuk. Daar gingen ze na de scheiding nog een tijd mee door. Ook Leontine en Marco hebben gevochten voor hun huwelijk. Uiteindelijk bleek het toch niet meer houdbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.