De minister van Veiligheid en Justitie wil ook af van de vechtscheiding. De ongeveer vijfduizend jaarlijkse vechtscheidingen zijn nadelig voor de betrokken kinderen, leggen onevenredig beslag op de rechtspraak en veroorzaken allerlei vormen van maatschappelijke schade.

site

Samen met het PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt lanceerde oud-minister Ard van der Steur de website divorcechallenge.nl  Wat kunnen we daarvan verwachten? Een kort bezoek aan de site leert dat je er zowel informatie kunt ophalen als kunt brengen. Een interactief platform dus, waar je als bezoeker gevraagd wordt om goede ideeën te delen. Daar zou je jouw hart kunnen luchten.

alleen verliezers

Vechtscheidingen kenmerken zich door hevige ruzies en geen enkel contact tussen de ouders. De gevolgen kunnen groot zijn. Kinderen kunnen emotioneel verwaarloosd raken en angstig en eenzaam zijn. En in een loyaliteitsconflict terechtkomen als ouders elkaar zwartmaken. Ook hebben ze vaker problemen op school en hebben ze moeite met emoties en relaties. Er zijn eigenlijk alleen maar verliezers bij een vechtscheiding, behalve dan misschien de betrokken juristen, die er een goede boterham mee verdienen. Maar waarschijnlijk ben je daar al achter gekomen.

flitsscheiding

Een goede 15 jaar geleden ontstond een nieuw fenomeen dat snel populair werd: de flitsscheiding. In de periode tussen 2001 en 2009 werden zo’n 30.000 huwelijken door middel van een flitsscheiding ontbonden. Daarna werd de regeling bij wet verboden. De overheid vroeg zich af of er wel zorgvuldig genoeg gehandeld werd, of ieders rechten waren geborgd. De flitsscheiding hield in dat het huwelijk eerst bij de burgerlijke stand werd omgezet in een geregistreerd partnerschap. Vervolgens werd die verbinding bij een advocaat of notaris middels een convenant ontbonden. Er was geen tussenkomst van de rechter nodig.

Laat nu één van de overwegingen van de minister voor de strijd tegen de vechtscheiding de overbelasting van de rechterlijke macht zijn! Misschien was die flitsscheiding zo gek nog niet. Wat eenmaal voorbij is in de politiek komt niet meer terug. We kunnen je niet alsnog een flitsscheiding aanbieden. Wat we wel kunnen bieden? Een scheiding snel en goed geregeld, voor een vast bedrag en met alle benodigde specialisten onder één dak.

 

 
 

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.