Na een echtscheiding is een verjaardag van een van de kinderen een lastig te nemen hobbel. Je wilt allebei het beste voor je kind, maar de spanning met jouw ex is nog niet weg. Hoe ga je hiermee om?

Jonge kinderen

Jonge kinderen reageren vaak erg emotioneel en betrekken de scheiding snel op zichzelf. Ze kunnen ook snel het gevoel krijgen dat hun ouders niet meer van hen houden. Bevestig je liefde daarom regelmatig. Ze missen de ouder die het gezin verlaten heeft intens, ongeacht hun band met hem of haar. Ze kunnen daar ook erg boos om zijn en als ze dat niet bij hem of haar kunnen uiten kunnen ze dat op de verzorgende ouder afreageren. Ook bij vriendjes of op school kunnen ze agressief gedrag vertonen.

Pubers

Pubers zijn veelal meer gericht op leeftijdgenoten dan op hun gezin. Bij een scheiding kan dat betekenen dat ze nog verder van hun ouders af komen te staan of zich helemaal terugtrekken. Daardoor kunnen ze in een isolement terechtkomen of het verkeerde pad op gaan. Met name puberende meisjes kunnen er juist voor kiezen de partnerrol aan te nemen, of zelfs de ouderrol over een zeer verdrietige vader of moeder. Ook dat is niet goed. In deze leeftijdsfase horen ze zich juist los te maken van hun gezin. Doen ze dat niet, dan kan dat problemen geven in hun verdere ontwikkeling.

De verjaardag

Hoe mooi kan het zijn om als ouders en ex-partners even de onderlinge strijd te parkeren en er helemaal te zijn voor jullie kind? Spring over de eigen schaduw heen en heb volledig aandacht voor de verjaardag van je kind. Kinderen zullen altijd hopen dat hun ouders weer bij elkaar komen en kunnen het hen daardoor graag naar de zin willen maken. Dat is nog wel iets om rekening mee te houden. Een beetje verwachtingsmanagement is op z’n plaats.

Hulp

Vind je het een beetje eng? Dat is niet erg, we begrijpen dat helemaal. De medewerkers van Scheidingsnetwerk helpen je graag bij de begeleiding van je kind. Ze weten precies waar je op moet letten.

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.