Behalve over de liefde is niets zo vaak bezongen als een opgebroken relatie. We kennen allemaal het liedje van Acda en de Munnik wel: CD van jou, CD van mij.  In deze zomerperiode houden we het licht en kijken we welke lessen er te leren zijn uit 7 songs over brake ups.

Het opbreken van een partnerrelatie is erg ingrijpend, het roept heel veel emoties op. Een schrale troost misschien, maar je bent niet de enige die dit overkomt. Het onderwerp is een bron van inspiratie voor songwriters, die soms uit eigen ervaring putten. Misschien helpt het je verder.

Rihanna – Stay

Smeken dat de ander blijft…. meestal werkt het niet. De afhankelijkheid die er uit spreekt is vaak de oorzaak van de breuk. Het kan voor de ander heel erg benauwend worden en een reden voor verdere verwijdering.

Amy Winehouse – Back to Black

Een nieuwe liefde of een avontuurlijke nacht is nogal eens de reden voor een echtscheiding. Maar soms pakt het anders uit. Hij gaat terug naar zijn ex en laat jou met een gebroken hart achter. Met Google Translate kom je niet ver om “I’ll go back to black” te vertalen, daarvoor is de tekst te poëtisch. Iets als: ik val terug in een zwart gat.

Beyoncé – Irreplaceable

Relaties hebben iets van onderhandeling in zich. Door aan te geven dat de ander vervangbaar is verhoog je de eigen marktwaarde. Het kan een trucje zijn om een verloren gewaande partner terug te winnen. Of in ieder geval om het verdriet ervan snel te vergeten. Want de bitchy blik van Beyoncé in de video voorspelt weinig goeds.

Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together

In de fase van aan-uit en weer aan is er altijd wel een van de partners die de knoop door hakt en voor duidelijkheid zorgt. Dat kan pijnlijk zijn, maar het is niet anders.

Jeff Buckley – Forget Her

Een verloren liefde te boven te komen, dat kan zwaar zijn. Ook als je beseft dat ze liefdesverdriet veroorzaakte vanaf het moment dat je haar ontmoette.

Kelly Clarkson – Since U Been Gone

Soms ook is het een enorme opluchting als een relatie over is. Je kunt eindelijk weer ademhalen.

Lucifer – House For Sale

Een oudje tot slot, the classic voor dit onderwerp. Het is onvermijdelijk geworden: de echtscheiding is een feit en het huis moet verkocht worden.

OFFERTE AANVRAGEN

UW GEGEVENS

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.