Bel: (085) 20 14 802

Scheiden is lijden of laten leiden

Een echtscheiding doet zeer, de partners en hun kinderen lijden eronder. Veel leed kan worden voorkomen door tijdig goede begeleiding te regelen. Door te ontzorgen, door je te laten leiden in het juridische traject is er meer ruimte voor verwerking van soms heftige emoties.

Lees meer

Echtscheiding en jonge kinderen.

Alle kinderen zijn anders. Hun ontwikkeling hangt af van hun omgeving en gezin maar ook van hun genen. Jonge kinderen van 6 tot 8 jaar reageren vaak erg emotioneel en betrekken ook de scheiding snel op zichzelf. Hoe kinderen reageren op een scheiding is nooit hetzelfde, maar het hangt wel samen met hun leeftijd. Kunnen ze de scheiding überhaupt begrijpen? Hoe verwerken ze hun emoties? Zien ze goed wat de gevolgen zijn? Dat is afhankelijk van hun ontwikkelingsfase.

Lees meer

Van droomhuis naar kwart huis

Onlangs hoorde ik van een bevriende notaris het volgende verhaal uit zijn praktijk. Het onderschrijft het belang van een goed afgewikkelde echtscheiding en erfenis. Anders kan je voor onaangename verrassingen komen te staan.

Lees meer

Hij wil niet dat ik verhuis!

Na de scheiding komt er vroeg of laat een moment dat een van de partners wil verhuizen. Als de kinderen bij jou wonen en er is sprake van gezamenlijk gezag, dan kan dat niet zomaar. Bij Willemijn en Martin kwam er bijna gedonder van.

Lees meer

… en mannen van Mars.

De gevleugelde uitspraak is: vrouwen komen van Venus en mannen van Mars. Het geeft uitdrukking aan de enorme verschillen in hoe mannen en vrouwen de wereld ervaren. En het is de bron voor misverstanden en voor het vastlopen van relaties.

Lees meer

Echtscheiding en de Belastingdienst

Bij een echtscheiding maar ook als u gescheiden gaat wonen valt er van alles te regelen. Waar je in geen geval op zit te wachten is een blauwe envelop in de brievenbus met een onaangename verrassing. Zorg daarom dat ook de Belastingdienst tijdig juist geïnformeerd is. Dan is er zelfs nog een voordeeltje te behalen. 

Lees meer

Offerte aanvragen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Inkomen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Offerte van een specialist over

Invalid Input

Gegevens over de opdracht

Invalid Input

Ontvang gratis het E-Book "Wij gaan scheiden en wat nu" met waardevolle tips om uw scheiding goed te regelen

Wij verwerken uw gegevens volgens de richtlijnen die beschreven staan in de Europese privacywetgeving. Lees meer

Over Scheidingsnetwerk
Scheidingsnetwerk hanteert ALL-IN tarieven, zodat u niet voor verrassingen komt te staan Wij regelen uw scheiding al vanaf € 92,00 per persoon, inclusief persoonlijk advies van onze scheidingsspecialisten en kosten voor de advocaat en de rechtbank en het convenant.
Contact
Scheidingsnetwerk kunt u bereiken per e-mail:
of telefonisch: (085) 20 14 802